E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12036
Lasīšanai: 2 minūtes
1
5
1
5

Vienošanās par darba līguma grozījumiem ir spēkā ar parakstīšanas brīdi

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. maijā, 2017
Edžus

Labdien! Man nomainījās amats un algas likme ar 1. aprīli, tika parakstīts darba līguma pielikums. Pēc mēneša saņemot algu, izrādās, ka tā aprēķināta ar veco likmi. Tagad uzņēmums dod atkārtoti jaunu darba līguma pielikumu, kas stāsies spēkā ar 1. maiju, jo nevarot pārrēķināt ar atpakaļejošu datumu, bet samaksāšot iztrūkstošo pie nākamās algas. Ko šādā situācijā darīt, parakstīt vai strīdēties? Vai es kaut ko zaudēju?

A
atbild:
05. jūnijā, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likuma 97. pants paredz, ka darbinieks un darba devējs var grozīt darba līgumu, savstarpēji vienojoties. Tātad – grozījumi noslēgtajā darba līgumā ir saistoši izpildei ar brīdi, kad abas līgumslēdzējas puses to ir parakstījušas.  

Noslēdzot vienošanos ar darbinieku par grozījumiem darba līgumā, darba devējs parasti izdod rīkojumu, ar kuru informē personālvadītāju un grāmatvedību par izmaiņām. Rīkojumā parasti tiek noteikts datums, ar kuru izmaiņas ir piemērojamas.  Minētā prakse izriet no Darba likuma 97. panta sestās daļas noteikumiem – darba devējam ir pienākums gādāt par darba līgumu noslēgšanu rakstveidā un veikt noslēgto darba līgumu uzskaiti.

Ja vienošanās par grozījumiem darba līgumā ar 1. aprīli ir abu pušu parakstīta, tad pamata rakstīt jaunu vienošanos nav.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas