E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11833
Lasīšanai: 3 minūtes

Sociālo palīdzību sniedz pašvaldība, tajā arī jāvēršas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. aprīlī, 2017
Sarmite Sirsnina

Labdien! Ko lai daru? Esmu 5 bērnu māmiņa. Viens no bērniem ir ar īpašām vajadzībām no dzimšanas. Pašvaldība it kā 2 reizes palīdzēja, piešķirot dzīvokli. Pirmais bija bez jebkādām ērtībām. Tad rakstīju iesniegumu, ka būtu nepieciešams dzīvoklis ar ērtībām. Piešķīra, bet šauru divistabu dzīvokli. Tā kā man ir 5 nepilngadīgi bērni, no kuriem 2 ir skolnieki, nepieciešams plašāks dzīvoklis īpašo bērnu un skolnieku dēļ. Rakstīju iesniegumu vēlreiz, bet bez rezultātiem. Ko lai daru?

A
atbild:
02. maijā, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Jā, pašvaldībām ir noteikts pienākums sniegt palīdzību trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, šī palīdzība paredz arī dzīvojamo telpu problēmu risināšanu. 

Ja Jūsu ģimenei palīdzība ir sniegta, bet tā nav bijusi pietiekama, ir atkārtoti jāvēršas savas pašvaldības sociālajā dienestā. Rakstiskā iesniegumā izklāstiet savu situāciju, norādot, kāpēc Jūs neapmierina piešķirtais dzīvoklis. Uz iesniegumu saņemsiet rakstisku atbildi.

Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā ir noteiktas tiesības uz sociālo palīdzību –  naudas vai mantisku pabalstu, kura piešķiršana balstās uz materiālo resursu novērtēšanu personām (ģimenēm), kurām trūkst līdzekļu pamatvajadzību apmierināšanai.

Savukārt likumā „Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” ir noteiktas iedzīvotāju grupas, kurām palīdzība sniedzama steidzamāk. Tiesa, šādu iedzīvotāju ir daudz. Tāpēc pašvaldībai var lūgt arī dzīvokļa pabalstu, tā būtu nauda, ar ko samaksāt par dzīvokļa īri.

Pretendējot uz palīdzību, nebūs mazsvarīgi, kā ģimene iepriekš ir kārtojusi dzīvokļa maksājumus un līdzdarbojas savas situācijas uzlabošanā.

Palīdzības sniegšanas kārtību pašvaldības detalizēti nosaka savos saistošajos noteikumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas