E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11820
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Dokumentu reģistrācijas kārtību nosaka iestādes vadītājs

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. aprīlī, 2017
Zane

Labdien! Iesniedzot dokumentu “Rīgas namu pārvaldniekā”, vēlējos saņemt sev kopiju ar oficiālu apstiprinājumu, ka dokuments pieņemts. Darbiniece uzspieda mazu zīmodziņu ar tekstu “Saņemts SIA RNP” un uzspieda datumu. Viss. Jautāju, vai neliks parakstu, kas pieņēmis, vai arī dokumenta reģistrācijas numuru. Atbilde: "Nē, pēc noteikumiem neko nevajag rakstīt, tāpēc neko vairāk nelikšu!" Vai tiešām tas tā ir? Kāds likums to nosaka? Tādus zīmodziņus var pasūtīt jebkurā zīmogu izgatavošanas vietā, es to nevarētu uzskatīt par pierādījumu, ka dokuments iesniegts/pieņemts.

A
atbild:
28. aprīlī, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

SIA „Rīgas namu pārvaldnieks” kapitāla daļu turētāja ir Rīgas pašvaldība, tādējādi uzņēmumam ir saistošas Iesniegumu likuma normas.  Likuma 3. panta piektā daļa paredz, ka iesniegumu un atbilžu reģistrācijas kārtību nosaka iestādes vadītājs.

Līdz ar to ir apgrūtinoši komentēt šo situāciju, nezinot uzņēmuma iekšējo dokumentāciju, kas nosaka saņemto un izsūtāmo dokumentu reģistrācijas kārtību.

Vienlīdz Jums nav pamata uztraukties par iesnieguma likteni, jo Jūsu rīcībā ir iestādes darbinieka uzlikts zīmogs un datums uz iesnieguma kopijas, kas nosaka termiņu, kādā atbilstoši Iesniegumu likumam uzņēmumam jāsniedz atbilde. Atbildi pēc būtības sniedz saprātīgā termiņā, ņemot vērā iesniegumā minētā jautājuma risināšanas steidzamību, bet ne vēlāk kā viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas