E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11683
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Normatīvie akti neregulē pašvaldību amatu konkursu norisi

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. martā, 2017
andris

Labdien! Situācija ir šāda – pieteicos publiskam amata konkursam pašvaldībā, tiku uz darba interviju (15 iesniedzēji, ar trijiem bija intervijas), bet amata vietai mani neizvēlējās. Gribu jautāt, vai ir kāds likumisks pamatojums/veids, lai es varētu prasīt no šīs pašvaldības kaut kādu novērtējuma lapu, kurā ir salīdzinātas manas un citu intervēto stiprās un vājās puses. No vienas puses, gribu sev, bet, no otras puses, ir sajūta, ka jau iepriekš bija izvēlēts uzvarētājs un konkurss bija tikai birokrātijas dēļ.

A
atbild:
11. aprīlī, 2017
Valsts kanceleja
Zaiga Barvida, Komunikācijas departamenta konsultante

Pašvaldību rīkotajiem amatu konkursiem nav piemērojamas Valsts civildienesta likuma normas par konkursu norisi, jo valsts civildienests pastāv tikai tiešās valsts pārvaldes iestādēs. Pašvaldībās personas tiek nodarbinātas, pamatojoties uz darba līgumu, līdz ar to šīs nodarbinātības attiecības regulē Darba likums.

Darba likuma 34. pants paredz pretendenta tiesības celt tiesā prasību, ja viņš uzskata, ka, dibinot darba tiesiskās attiecības, darba devējs pārkāpis atšķirīgas attieksmes aizliegumu. Gadījumā, ja darbinieks norāda uz apstākļiem, kas varētu būt par pamatu viņa tiešai vai netiešai diskriminācijai, darba devējam ir jāpierāda, ka atšķirīgas attieksmes pamatā ir objektīvi apstākļi.

Vienlīdz jānorāda, ka Darba likums neregulē jautājumus, kas saistīti ar konkursu norisi un konkursa pamatojuma dokumentu sagatavošanu, līdz ar to arī nav iespējams prognozēt, kādi dokumenti attiecībā uz pretendentu novērtējumu ir konkursa rīkotāja rīcībā. Taču dažkārt konkursu norisi var regulēt arī kādi iekšējie normatīvie akti, to nepieciešams precizēt.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas