E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11680
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Par tīšu inficēšanu ar seksuāli transmisīvu slimību draud sods

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. martā, 2017
Laine

Labdien! Vai tīša otras personas inficēšana ar STS uzskatāma par miesas bojājumu nodarīšanu? Vēlāk šis pats cilvēks ar varu atņēma telefonu, izdzēsa savu numuru (kas parādījās pie saņemtajiem). Vai šādam cilvēkam nekas nedraud?

A
atbild:
23. martā, 2017
Linda Balode
LV portāls

Ja persona ir tīši inficējusi otru personu ar seksuāli transmisīvas slimības izraisītāju, tā ir saucama pie kriminālatbildības. Krimināllikuma 134. pants paredz, ka par personas apzinātu inficēšanu ar seksuāli transmisīvas slimības izraisītāju soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Ja inficētā persona ir bijusi nepilngadīga, pārkāpēju soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai iepriekš minētajiem soda apmēriem.

Jāvērš uzmanība, ka nav zināms, kādas ir jūsu savstarpējās attiecības un situācija kopumā, lai par to spriestu. Par telefona atņemšanu un numura izdzēšanu var teikt to pašu. Taču, ja vēlējāties to izmantot kā pierādījumu, to var traktēt kā Civillikuma 914. pantu, proti, “valdījums ir traucēts, kad kāds mēģina piesavināties lietu vai tās daļu, vai tiesību, vai kavē valdītāju izlietot viņa valdījumu, kas notiek arī ar draudiem, kuri var modināt viņā dibinātas bažas”. Tāpat Civillikuma 1039. pants nosaka, ka “īpašnieks var aizliegt visiem citiem ietekmēt viņa lietu, kā arī to lietot vai izmantot, kaut arī viņam pašam no tā nerastos nekāds zaudējums”.

Pēc Veselības ministrijas ieteikumiem, Jums šajā gadījumā ar iesniegumu ir jāvēršas Valsts policijā procesuālo darbību sākšanai.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas