E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11469
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Parādniekam ir tiesības uz noteiktiem ikmēneša ienākumiem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. februārī, 2017
nata

Labdien! Mans jautājums – man ir iztikas minimums 153 eiro, invaliditātes pensija, un man ir viena lieta pie tiesas izpildītāja. Es viņai maksāju katru mēnesi 5-10 eiro, bet viņa man periodiski bloķē kontu. Kad es prasu, atkal atbloķē, bet samaksa par bankas konta bloķēšanu ir 30 eiro, pēc tam, protams, banka man šo summu atpakaļ neatmaksā, bet es varu uzrakstīt kaut kādu iesniegumu viņai, lai viņa vairāk nebloķē manu kontu, tas ir mans vienīgas iztikas minimums.

A
atbild:
13. martā, 2017

Konta apķīlāšana ir viens no piespiedu izpildes līdzekļiem piedziņas procesā saskaņā ar Civilprocesa likuma 557. panta nosacījumiem, un to izvēlas kreditors, nevis tiesu izpildītājs.Tādējādi faktiski tiesu izpildītājas rīcība ir korekta.

Kamēr Jums ir bloķēts konts, Jūs varat griezties jebkurā bankas filiālē, kur Jums ir reģistrēts konts, un, uzrādot pasi vai ID karti, izņemt skaidrā naudā līdz 380 eiro mēnesī. 

Tomēr no jautājuma konteksta ir  neskaidrs, kādēļ tiesu izpildītāja periodiski bloķē Jums šo kontu, ja, iespējams, ir panākta mutiska vienošanās par pakāpenisku parāda apmaksu iespēju robežās.

Jums var ieteikt, pirmkārt,vērsties pie tiesu izpildītājas ar iesniegumu, lūdzot atķīlāt kontu. Iesniegumā arī norādiet, ka kontā saņemat tikai invaliditātes pensiju un apņematies katru mēnesi labprātīgi maksāt konkrētus naudas līdzekļus. Iesniegumam pievienojiet bankas konta pārskatu par pēdējiem aptuveni trim mēnešiem, kas minēto apstiprina.

Praksē šādos gadījumos parasti kontu atbloķē.
Otrkārt, iesakām Jums klātienē ar tiesu izpildītāju vēlreiz pārrunāt situāciju par parāda apmaksu un konta bloķēšanu. Tiesu izpildītājs nedrīkst nesamērīgi apgrūtināt parādnieku.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas