E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11459
Lasīšanai: 2 minūtes

Mantojuma pieņemšana

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. februārī, 2017
Nikolajs

Labdien! Pirms gada, 10.02.2016, nomira mana māte, es esmu vienīgais likumiskais mantinieks, un mantojums atrodas manā faktiskā valdījumā. Diemžēl nepaspēju pieteikt mantojumu gada laikā (nezināju, ka tas ir jāizdara tieši gada laikā). Kādā veidā es varu pieteikties pašlaik uz mantojumu? Vai man jāgriežas pie zvērināta notāra? Vai jādara kas cits, ja pēc nāves pagāja vairāk nekā gads? Paldies!

A
atbild:
01. martā, 2017
Laura Studente
LV portālam

Jā, Jums jāgriežas pie zvērināta notāra, kas izskaidros Jūsu tālāko rīcību, sniegs atbildes uz neskaidriem jautājumiem par mantojuma lietu un īpašumtiesību nostiprināšanu.

Kārtot mantojuma lietas jādodas pie zvērināta notāra, kas praktizē tajā apgabaltiesas darbības teritorijā, kurā bija Jūsu mātes pēdējā dzīvesvieta. Visu Latvijas notāru saraksts pieejams mājaslapā www.latvijasnotars.lv, kurā ir norādītas notāru prakses vietu adreses, kontakttālruņi.

Ejot pie notāra, Jums līdzi jāņem sava pase vai personas apliecība, mātes miršanas apliecība, radniecību apliecinoši dokumenti, piemēram, dzimšanas apliecība, un zemesgrāmatu apliecības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas