E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11434
Lasīšanai: 2 minūtes

Kreditori paši seko līdzi ierakstiem par parādniekiem Maksātnespējas reģistrā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. februārī, 2017
Andris

Labdien! Vai Latvijā uzsākta fiziskas personas maksātnespējas procedūra attiecas uz kreditoru Krievijas Federācijā? Ja jā, tad kāda veida informācija tam jānosūta?

A
atbild:
13. martā, 2017
Laura Studente
LV portālam

Atbilstoši Maksātnespējas likumam parādniekam nav pienākuma apzināt savus kreditorus. Kreditori paši seko līdzi ierakstiem par saviem parādniekiem maksātnespējas reģistrā un iesniedz kreditoru prasījumus maksātnespējas administratoram.

Administrators ir tas, kas apkopo parādnieka kreditoru prasījumus un lemj par to atzīšanu, daļēju atzīšanu vai neatzīšanu. Atbilstoši Maksātnespējas likuma 73. pantam kreditoru prasījumi pret parādnieku iesniedzami maksātnespējas administratoram mēneša laikā no dienas, kad Maksātnespējas reģistrā izdarīts ieraksts par parādnieka maksātnespējas procesa pasludināšanu.

Maksimālais termiņš kreditoru prasījumu iesniegšanai ir seši mēneši, skaitot no dienas, kad reģistrā izdarīts ieraksts par maksātnespējas pasludināšanu. Pēc šā termiņa iestājas noilgums, līdz ar to kreditors zaudē kreditora statusu un savas prasījuma tiesības pret parādnieku.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 91 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas