E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9993
Lasīšanai: 2 minūtes

Par remontētāju nodarītajiem zaudējumiem atbildīgs ir apsaimniekotājs

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. jūlijā, 2016
Iveta Ostele

Labdien! Lūdzu sniegt skaidrojumu, kā rīkoties, lai likumīgi piedzītu zaudējumus saistībā ar nodarītajiem bojājumiem mājas jumta remonta laikā (appludināts dzīvoklis, lietus laikā, ir apsaimniekotāja sastādīts apsekošanas akts par nodarītajiem bojājumiem). Apsaimniekotājs apgalvo, ka dzīvokļa īpašniekam ir jāvēršas pie jumta nomaiņas veicēja, kaut gan līgumu par konkrēto pakalpojumu veikšanu ir slēdzis apsaimniekotājs, un informācijas dz.īpašniekam par to nav. Kur dzīvokļa īpašniekam ir jāvēršas, lai piedzītu zaudējumus, un kas veic zaudējumu aprēķinu?

A
atbild:
09. augustā, 2016
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Dzīvokļa īpašniekam nav jāvēršas ar pretenziju pret jumta remontētāju, jo ne jau viņš bija šā darba pasūtītājs un ne jau viņš noslēdz līgumu ar remonta veicēju, skaidro  Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš.

“Šos remonta darbus pasūtīja apsaimniekotājs un tātad viņam ir jāuzņemas atbildība par radītajiem zaudējumiem. Dzīvokļa īpašniekam pretenzijas iesniegums ierakstītā vēstulē jānosūta apsaimniekotājam, un viņam tālāk jāvēršas ar pretenziju par zaudējumu atlīdzību  pie pakalpojumu sniedzēja.” Ja apsaimniekotājs neatbild un neko nedara lietas labā, Jums jāvēršas tiesā ar prasību par zaudējumu piedziņu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas