E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9989
Lasīšanai: 2 minūtes

Par soda sankcijām lems tiesa

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. jūlijā, 2016
Annija

Labdien. Ir tāda problēma, ka viens cilvēks paņēma ātros kredītus uz manas mammas vārda. Mēs vērsāmies policijā. Vēlējos jautāt, ko šis cilvēks pēc likuma var dabūt par šādu noziegumu?

A
atbild:
09. augustā, 2016
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Diemžēl jautājumā ietvertā informācija par šo gadījumu ir pārāk vispārīga, lai varētu sniegt kaut cik konkrētu atbildi. Pirmkārt, policijai notikušais ir jāizmeklē, jāgūst pierādījumi par krāpniecību, un, ja tie būs, tiks izvirzīta apsūdzība par krāpniecību, gala lēmumu par soda sankcijām pieņems tiesa.

Soda mērs ir atkarīgs no nodarījuma smaguma – pirmām kārtām izkrāptās summas lieluma, kā arī citiem apstākļiem.

Krimināllikumā par krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods. Ja noziedzīgais nodarījums smagāks, brīvības atņemšanas sods var būt, piemēram, līdz trim gadiem. Taču, ņemot vērā pašreizējo kriminālsodu politiku, par mantiskiem noziedzīgiem nodarījumiem, ja vien nav kādu citu, vainu pastiprinošu apstākļu, brīvības atņemšanas sodu parasti nepiemēro – notiesātās personas sodu izcieš sabiedrībā, piemēram, Latvijā visplašāk piemērotais kriminālsoda veids ir piespiedu darbs probācijas uzraudzībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas