E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9968
Lasīšanai: 2 minūtes

Maksimālais darba attiecību ilgums no uzteikuma iesniegšanas – viens mēnesis

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. jūlijā, 2016
Dana

Šobrīd esmu BKA (bērna kopšanas atvaļinājumā), darbā jāatgriežas š.g. 23. augustā. Pa šo laiku esmu atradusi citu darbu, tādēļ esošajā darbavietā atgriezties nevēlos. Saprotu, ka ir iespēja vienoties ar darba devēju par attiecību pārtraukšanu, bet ja iespējas vienoties nav? Ja es uzrakstu iesniegumu par aiziešanu 2 ned. pirms 23. augusta, vai darba devējs var likt man atstrādāt mēnesi? Ja jā, kad šis mēnesis sāks skaitīties – no iesnieguma iesniegšanas dienas vai no 23. augusta?

A
atbild:
27. jūlijā, 2016
Zaida Kalniņa
LV portāls

Uz šo situāciju ir attiecināms Darba likuma 100. pants: darbiniekam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu vienu mēnesi iepriekš, ja darba koplīgumā vai darba līgumā nav noteikts īsāks uzteikuma termiņš.

Darba devēja uzdevums ir nodrošināt nepārtrauktu darba gaitu, tādēļ informēšana par izmaiņām, tai skaitā par darbinieku sastāva maiņu, ir noteikta viena mēneša perioda ietvarā. Ja darba devējam nebūs iespēju Jūs atbrīvot ar Jūsu izvēlēto datumu, tad viņš var prasīt darba attiecību uzturēšanu likumā noteikto laiku – vienu mēnesi no iesnieguma iesniegšanas dienas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 45 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas