E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9955
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses

Auto vērtību var apstrīdēt

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. jūlijā, 2016
Dagnija

Vai Jūs varētu sniegt konsultāciju sakarā ar atlīdzības saņemšanu? Nesen mana mašīna iekļuva avārijā. Policija atzina, ka es neesmu vainīga. Jautājums ir : kādā veidā es varu apstrīdēt to summu, kura tiek norādīta apdrošināšanas kompānijas paziņojumā? Mašīnas vidējā vērtība nav tāda, kā norādīts paziņojumā. Es par tādu naudu līdzvērtīgu mašīnu pat nenopirkšu. Bet remontēt mašīnu apdrošināšanas kompānija atteicās. Tā kā pat līdzvērtīgu mašīnu es nopirkt nevaru. Vai es varu pieprasīt, lai mašīnu remontē?

A
atbild:
21. jūlijā, 2016

Acīmredzot auto remonts nav ekonomiski pamatots (remonta izmaksas pārsniedz auto reālo vērtību), tādēļ apdrošinātājs piedāvā izmaksāt kompensāciju par bojā gājušo automobili. Tādā gadījumā pieprasīt remontēt automobili cietušais vairs nevar. Tā vērtība tiek noteikta kā šobrīd reālā tirgus vērtība.

Cietušais var vērsties ar iesniegumu pret apdrošināšanas kompāniju, apstrīdot auto vērtību, taču tas būtu jāpamato ar pierādījumiem. Ar sūdzībām par OCTA apdrošināšanu iespējams vērsties arī Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojā www.ltab.lv .

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas