E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9936
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Valsts finansējums privātiem bērnudārziem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. jūlijā, 2016
Līga

Labdien. Vēlētos uzzināt, kādēļ vasaras laikā man jāmaksā papildus 55 eiro par bērnu dārzu privātu: valsts dotācija. Vai patiešām tā ir?

A
atbild:
13. jūlijā, 2016
Laura Studente
LV portālam

Valsts atbalsta programma privāto pirmsskolas izglītības iestāžu un bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju (aukļu) līdzfinansēšanai noslēdzās 2016. gada 31. maijā, un līdz ar to valsts līdzfinansējums privātajam bērnudārzam vairāk nav pieejams. Taču līdzfinansēt privāto bērnudārzu joprojām ir pašvaldības pienākums.

Izglītības likuma 17. panta 2.daļa paredz pašvaldības pienākumu segt privātas pirmsskolas izglītības iestādes izmaksas gadījumā, ja bērnam, kurš sasniedzis pusotra gada vecumu un kura dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā, netiek nodrošināta vieta pašvaldības bērnudārzā. Izmaksas jākompensē tādā apmērā, kas atbilst vienam audzēknim nepieciešamajām izmaksām attiecīgās pašvaldības uzturētā bērnudārzā.

Vairāk lasiet LV portāla skaidrojumā “Pašvaldību līdzfinansējums privātajiem bērnudārziem no 1. jūnija”. Sīkāku informāciju par līdzfinansējuma saņemšanas kārtību sniegs konkrētā pašvaldība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas