E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9928
Lasīšanai: 2 minūtes

Atvaļinājuma pagarinājumā apmaksā darba dienas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. jūlijā, 2016
Sanita

Labdien! Es strādāju maiņu darbu. Bet ne visu gadu. Sanāk strādāt pēc grafika 2 caur 2. Vai arī visu mēnesi – 5 darbadienas strādā un 2 brīvas. Piešķīra ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu 14 kalendārās dienas – no 18.06.–03.07.2016. Sanāk 16 dienas, jo bija svētki 23.06., 24.06, kā rezultātā apmaksāja tikai 8 dienas. Atbildēja, ka tās esot darba dienas, ko apmaksā. Sanāk, ka svētku dienas, kas iekrita darba dienās, neapmaksāja, aprēķināja kā brīvdienas... Jautājums, vai tas ir likumīgi pareizi? Naudas ziņā par šīm divām neapmaksātajām dienām ir atšķirība 50€, salīdzinoši ar kolēģiem, kuri atvaļinājumu ņem 14 kalendārās dienas laikā, kad svētki neiekrīt, viņiem apmaksā 10 dienas.

A
atbild:
26. jūlijā, 2016
Lidija Dārziņa
LV portāls

Darba likuma 149. pants paredz, ka katram darbiniekam ir tiesības uz ikgadējo četru kalendāro nedēļu darba devēja apmaksāto atvaļinājumu, neskaitot svētku dienas. Tas nozīmē, ka gadījumā, ja atvaļinājuma laikā iekrīt svētku dienas, atvaļinājums pagarinās par svētku dienu skaitu.

Pagarināšana notiek, pieskaitot pēdējai atvaļinājuma dienai klāt tik dienas, cik bijuši svētki, šajā gadījumā divas dienas.

Atvaļinājums tiek pagarināts par kalendārajām dienām, nevis par darba dienām. Pagarinot atvaļinājumu par svētku dienām, tās ir apmaksājamas tikai tādā gadījumā, ja atvaļinājuma pagarinājums iekrīt darba dienā.

Darba devējs, kā likums nosaka, Jums ir apmaksājis atvaļinājuma periodā darba dienas, un tās bija astoņas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 68 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas