E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9871
Lasīšanai: 2 minūtes

Atvaļinājums individuālajā darba gadā četras nedēļas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. jūnijā, 2016
Inga

Sveiki. Gribēju pajautāt, vai, aizejot no darba pēc nostrādātiem 1 gadu un 8 mēnešiem un izmantojot tikai 3 atvaļinājuma reizes, tas ir 8 nedēļas, nepienākas atvaļinājuma nauda par gadā neizmantotu atvaļinājuma daļu 2 nedēļas? Jo 2015. gadā biju 4 nedēļas atvaļinājumā, 2016. gadā vienu reizi tikai divas nedēļas.

A
atbild:
04. jūlijā, 2016
Lidija Dārziņa
LV portāls

Darba likumā noteiktajās tiesībās uz ikgadējo atvaļinājumu ir svarīgas nevis reizes, cik tas ir izmantots, bet piešķirtā atvaļinājuma kalendāro nedēļu/dienu skaits.

Darbiniekam ikgadējais atvaļinājums četru kalendāro nedēļu (28 kalendāro dienu) apmērā pienākas nevis saistībā ar kalendāro gadu, bet viņa individuālo darba gadu, kas katram darbiniekam tiek skaitīts no dienas, kad noslēgts darba līgums, un ilgst līdz nākamā gada šim pašam laikam. Ja strādāts pusotru gadu, tad nopelnītais atvaļinājums par šo periodu būtu 6 nedēļas. 

Ja atvaļinājumā esat bijusi sešas nedēļas, tad, pārtraucot darba attiecības, ir tiesības uz neizmantotā atvaļinājuma kompensāciju naudā proporcionāli nostrādātajam laikam, par kuru atvaļinājums individuālā gada ietvaros nav izņemts - par diviem mēnešiem.

Darba attiecības beidzot, darbiniekam pienākas alga par nostrādāto pēdējo darba periodu un atbilstoši Darba likuma 149. panta piektajai daļai proporcionāli nostrādātajam laikam neizmantotā atvaļinājuma kompensācija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas