E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9833
Lasīšanai: 3 minūtes

Par gāzes pistoles nozaudēšanu – administratīvais sods

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. jūnijā, 2016
Dainis

Labdien. Esiet tik laipni un atbildiet uz jautājumu. Situācija sekojoša – braucot ar velosipēdu no bagāžnieka nokrita soma, kurā bija pase, maks ar bankas kartēm un uz mana vārda reģistrēta gāzes pistole pašaizsardzībai. Konstatējot, ka soma pazudusi, devos meklēt, bet kāds kungs pastāstīja, ka redzējis, ka kāds cits kungs to paņēmis no ietves. Uzrakstīju iesniegumu policijai, kur man paskaidroja, ka nekā krimināla nav, ka kāds pacēlis un paņēmis manu somu, bet es saņemšu sodu no 35–350eiro par nepareizu gāzes pistoles pārnēsāšanu. Nedrīkstot likt somā, tikai makā pie jostasvietas un mājās seifā. Vai viss ir pareizi?

A
atbild:
30. jūnijā, 2016
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Ministru kabineta noteikumu Nr. 1001 „Ieroču un munīcijas iegādāšanās, reģistrēšanas, uzskaites, glabāšanas, pārvadāšanas, pārsūtīšanas, nēsāšanas, realizēšanas un ieroču kolekciju glabāšanas noteikumi” 73. punktā ir noteikts: „Fiziskā persona gāzes pistoli (revolveri) un munīciju nēsā speciālā kabatā (makstī), no kuras tā nevar izkrist, tā, lai tai nepievērstu citu personu uzmanību un tā nejauši nenonāktu nepiederošas personas rokās.”

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 181. panta „Ieroču, munīcijas, speciālo līdzekļu un pirotehnisko izstrādājumu aprites noteikumu pārkāpšana” otrā daļa: „Par gāzes pistoles (revolvera), aukstā ieroča, mazas enerģijas pneimatiskā ieroča vai dezaktivēta šaujamieroča, gāzes pistoles (revolvera), lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, vai šaujamieroča, gāzes pistoles (revolvera), lielas enerģijas pneimatiskā ieroča kopijas, vai šaujamieroča, kas padarīts derīgs šaušanai tikai ar salūtpatronām, vai ieroča, kas paredzēts munīcijai, kura pildīta ar medikamentiem un paredzēta dzīvnieku īslaicīgai iemidzināšanai, paralizēšanai vai nogalināšanai, vai minēto ieroču munīcijas, vai speciālā līdzekļa aprites noteikumu pārkāpšanu —

uzliek naudas sodu fiziskajām personām no trīsdesmit pieciem līdz trīssimt piecdesmit euro (red. izcēlums), konfiscējot ieroci, munīciju un šo priekšmetu sastāvdaļas vai bez konfiskācijas, bet juridiskajām personām — no septiņdesmit līdz septiņsimt euro, konfiscējot ieroci, munīciju un šo priekšmetu sastāvdaļas vai bez konfiskācijas.”

Kā redzams no iepriekš minētā, viss ir pareizi un acīmredzot sods būs neizbēgams.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 98 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas