E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9811
Lasīšanai: 2 minūtes

Piedziņas izdevumus atcelt nevar

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. jūnijā, 2016
viktors

Man kā galvotājam ar tiesas spriedumu noteikta parāda piedziņa, un lieta nodota zvērinātai tiesu izpildītājai, kas atsūtīja Paziņojumu par pienākumu izpildīt nolēmumu. Es panācu ar banku vienošanos par parāda dzēšanu, ko esmu izdarījis. Kādas saistības man tagad ir ar tiesu izpildītāju? Vienošanās summa ar banku ir daudz mazāka par to, ko prasīja tiesu izpildītāja.

A
atbild:
22. jūnijā, 2016

Civilprocesa likuma 568. panta pirmā daļa nosaka: sprieduma izpilde notiek uz parādnieka rēķina. Pēc tam, kad izpildu dokuments (tiesas nolēmums) iesniegts izpildei, sprieduma labprātīga izpilde vai sprieduma izpilde tieši piedzinējam neatbrīvo parādnieku no sprieduma izpildes izdevumu atlīdzināšanas.

Jums tiesu izpildītāja izdevumi (sprieduma izpildes izdevumi) būs jāsamaksā jebkurā gadījumā, pretējā gadījumā tie tiks piedzīti. Jāsamaksā būs fiksētā amata atlīdzības takse, kuras lielums ir atkarīgs no piedzenamās summas, un procentuālā amata atlīdzība, kas arī atkarīga no piedzenamās summas lieluma. Jūsu gadījumā tā būs summa, par kuru vienojāties ar piedzinēju un tam samaksājāt.

Tiesu izpildītāja izdevumu apmēru nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 451 "Noteikumi par zvērinātu tiesu izpildītāju amata atlīdzības taksēm".

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas