E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9770
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Var ziņot Valsts vides dienestam

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. jūnijā, 2016
Andrejs

Kaimiņš, kas dzīvo blakus, kurina pirti katru sestdienu. Un, kad nedēļas nogalēs viņš to darījis, tā parādījusies arī pretīgā smaka. Es zinu, kā ož dūmi, ja kurina ar oglēm, un kā smaržo malkas dūmi. Bet šajā gadījumā es nemanīju nevienu no šiem kurināmā veidiem. Es domāju, ka tika dedzināti kaut kādi atkritumi. Iespējams, lai ietaupītu uz gružu izvešanas rēķina. Mēģinājusi ar kaimiņiem aprunāties pa labam, taču nekādu rezultātu nebija. Ko darīt? Kur griezties? Ko drīkst dedzināt, ko ne? Vai man ir tiesības uz svaigo gaisu? Vai ir iespējams skursteni vēl augstāk pacelt? Vai tad nav nekādu normatīvu, likumu kas to regulētu?

A
atbild:
15. jūnijā, 2016
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Latvijā ir gan MK noteikumi Nr. 1015 “Vides prasības mazo katlumāju apsaimniekošanai”, bet tie, protams, neattiecas uz tik mazu objektu kā pirts.

Ja kurināšana ar atkritumiem notiek pastāvīgi, ja ar kaimiņu nav iespējams vienoties par vidi piesārņojošā kurināmā izmantošanas pārtraukšanu, tad par to varat ziņot Valsts vides dienestam ar mobilās lietotnes "Vides SOS" starpniecību, kā arī vērsties šajā dienestā pēc palīdzības telefoniski vai rakstiski, kā arī iesniegt ziņojumu elektroniski – interneta vietnes sadaļā “Sazinies ar mums!”.

Varbūt ir vēl citi kaimiņi, kam tas arī traucē, tad varat apvienoties gan sarunās ar dūmotāju, gan iesniegumu rakstīšanā, jo kolektīvais spēks vienmēr ir ietekmīgāks.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas