E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9766
Lasīšanai: 2 minūtes

Komersantam izklaides aktivitāšu kārtība jāsaskaņo ar pašvaldību

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. jūnijā, 2016
Viktorija

Es esmu individuālais komersants un vēlos izveidot izklaides aktivitāti noteiktās dienās un noteiktos laikos pašvaldības teritorijā, piemēram (P.10.00-16.00, O.10.00-18.00 un T.9.00-18.00). Kādi likumi tiek piemēroti šajā gadījumā? Jo, cik noprotu, "Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā" tiek runāts par vienreizējo pasākumu, tajā skaitā par apdrošināšanu utt.

A
atbild:
22. jūnijā, 2016

Lasītāja jautājums ir pārāk vispārīgs, nav skaidrs, kāda veida aktivitāti plānots īstenot, cik ilgi un bieži, tāpēc diemžēl precīzu atbildi sniegt nevaram. Iesakām komersantam vērsties pašvaldībā, kuras teritorijā plānots īstenot šo izklaides aktivitāti, un interesēties tajā par šādas komercdarbības nosacījumiem.

Ņemot vērā, ka individuālais komersants plāno izveidot noteiktu izklaides aktivitāti, kas īslaicīgi ar zināmu regularitāti tiktu sniegta noteiktos laikos un noteiktas pašvaldības teritorijā, tad saskaņā ar Brīvas pakalpojumu sniegšanas likuma 15. panta 6. daļu kārtību, kādā tiek organizēta īslaicīga pakalpojuma sniegšana publiskās vietās, var noteikt arī vietējā pašvaldība.

Attiecīgās pašvaldības domei ir tiesības izdot saistošos noteikumus, kas reglamentē konkrēta īslaicīga pakalpojuma sniegšanas kārtību publiskās vietās. Līdz ar to, plānojot īslaicīgu izklaides pasākumu sniegšanu noteiktas pašvaldības teritorijā, komersantam jāiepazīstas ar attiecīgās pašvaldības saistošajiem noteikumiem, kas attiecas uz konkrēto jautājumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas