E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9722
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Par darbinieku goda aizskaršanu interneta portālos

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. jūnijā, 2016
Dzidra

Labdien! Lūdzu sniedziet atbildi uz šādu neskaidru jautājumu. Ja darbinieku grupas-nodaļas godu, darbu aizskar interneta portālos izteikts amatpersonas (amatpersona nav nodaļas darba devējs) viedoklis, kurš pēc būtības neatbilst esošai situācijai, bet tiek pausts, jo savstarpēji notiek divu uzņēmumu konflikti, tad vai konkrētā nodaļa var vērsties tiesā vai Valsts darba inspekcijā?

A
atbild:
17. jūnijā, 2016
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Darba tiesību nodaļas vadošā juriskonsulte

Personas tiesības uz goda un cieņas aizsargāšanu paredzētas Latvijas Republikas Civillikumā. Saskaņā ar šā likuma 23521. pantu katram ir tiesības prasīt tiesas ceļā atsaukt ziņas, kas aizskar viņa godu un cieņu, ja šādu ziņu izplatītājs nepierāda, ka tās atbilst patiesībai.

Ja personas godu un cieņu aizskarošās ziņas izplatītas presē, tad gadījumā, kad tās neatbilst patiesībai, šīs ziņas presē ir jāatsauc. Ja tās ietvertas dokumentā, šāds dokuments jāapmaina. Citos gadījumos atsaukšanas kārtību nosaka tiesa. Ja kāds prettiesiski aizskar personas godu un cieņu mutvārdiem, rakstiski vai ar darbiem, tad viņam jādod šai personai atlīdzība (mantiska kompensācija). Atlīdzības apmēru nosaka tiesa.

Civilprocesa likuma 1. pants nosaka, ka katrai fiziskai vai juridiskai personai ir tiesības uz savu aizskarto vai apstrīdēto civilo tiesību vai ar likumu aizsargāto interešu aizsardzību.

Darba inspekcijas kompetencē minētais jautājums neietilpst.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas