E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9703
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Atbrīvošanas pabalsts civildienesta ierēdnim

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. jūnijā, 2016
Agnese

Labdien! Strādāju valsts iestādē. Uzzināju, ka tieku atstādināta no amata štatu samazināšanas dēļ. Gribētu uzzināt, cik liela kompensācija man pienākas (esmu ierēdnis un strādāju vairāk kā 20 gadus), un vai varu tikt atbrīvota no amata tikai tamdēļ, ka esmu pensionāre? Paldies.

A
atbild:
06. jūnijā, 2016
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Darba tiesību nodaļas vadošā juriskonsulte

Valsts civildienesta likuma 41. panta pirmās daļas f apakšpunkts nosaka, ka valsts civildienesta attiecības izbeidzas, ierēdnim sasniedzot valsts noteikto pensijas vecumu, izņemot gadījumus, kad par attiecīgā ierēdņa atstāšanu amatā ir iestādes vadītāja pamatots rīkojums vai par iestādes vadītāja atstāšanu amatā ir ministra rīkojums.

Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 17. panta pirmās daļas 4. punkts nosaka, ka amatpersonām (darbiniekiem), ar kurām tiek izbeigtas amata (dienesta, darba) attiecības sakarā ar noteikta vecuma sasniegšanu, izmaksā atlaišanas pabalstu četru mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja amatpersona (darbinieks) valsts vai pašvaldības institūcijās bijusi nepārtraukti nodarbināta vairāk nekā 20 gadus.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 90 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas