E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9700
Lasīšanai: 2 minūtes

Lai dzīvokli varētu pārdot, jāsakārto īpašuma tiesības

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. jūnijā, 2016
Vilnis

Labdien! Ir iespēja iegādāties īpašumu- dzīvokli, bet uz to ir tikai pirkuma līgums un pats pircējs ir miris, zemesgrāmata nav nokārtota, meita šo dzīvokli negrib un vēlas pārdot, bet ir parādi palikuši. Kā man rīkoties un kādi dokumenti ir jākārto, lai būtu iespēja dzīvokli iegādāties?

A
atbild:
15. jūnijā, 2016
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Lai veiktu kādas darbības ar nekustamo īpašumu, tam ir jābūt nostiprinātam zemesgrāmatā. Kā var spriest no jautājumā ietvertās informācijas, situācija ir tāda, ka īpašnieka meitai acīmredzot būtu jānokārto mantojuma tiesības, jāreģistrē dzīvoklis zemesgrāmatā un pēc tam jāpārdod, vienojoties ar pircēju par parādu nomaksu.

Par mantojuma lietu kārtošanu īpašnieka meita var uzzināt, iesniedzot jautājumu ar precīzu situācijas aprakstu Latvijas Zvērinātu notāru padomes mājaslapā sadaļā “Jautājumi, atbildes” vai, vēl labāk, klātienē apmeklējot zvērinātu notāru. 

Ja dzīvoklis apgrūtināts ar parādu, Jums ieteicama nekustamā īpašuma darījumos pieredzējuša jurista konsultācija, lai iespējamais darījums (ja būs sakārtotas dzīvokļa īpašuma tiesības) notiktu juridiski korekti un Jūs neciestu zaudējumus. Īstenībā dzīvokļa jautājums būtu jāsakārto, jo parādi nekur nemēdz pazust, tikai pieņemties apmērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas