E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9588
Lasīšanai: 2 minūtes

Par izmaiņām licences dokumentos jāinformē VID

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. maijā, 2016
bums

Labdien! Man ir alkohola tirdzniecības licence, bet vēlos tirgot alkoholu arī citā telpā, kurai ir citādāka adrese kā licencē norādītajai. Vai man šai jaunajai tirdzniecības telpai ir nepieciešama atsevišķa licence?

A
atbild:
26. maijā, 2016
Lidija Dārziņa
LV portāls

Alkoholisko dzērienu tirdzniecības licences izsniedz Valsts ieņēmumu dienests, tāpēc jāvēršas VID un jānoskaidro, vai šajā gadījumā nepieciešama pārreģistrācija vai atsevišķa licence.

Licenču nosacījumus nosaka Alkoholisko dzērienu aprites likums un Ministru kabineta noteikumi Nr. 662 “Akcīzes preču aprites kārtība” ar virkni pielikumu.

Alkoholisko dzērienu vairumtirdzniecības licence, alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības licence un alus mazumtirdzniecības licence dod tiesības veikt attiecīgās darbības tikai licencē norādītajā vietā, un licenci ir tiesīga izmantot tikai tā persona, kurai šī licence izsniegta.

Lai saņemtu licenci, komersants attiecīgajam iesniegumam pievieno dokumentus: komercdarbībai izmantojamo vietu (telpu, tirdzniecības vietu) lietošanas tiesības apliecinošu dokumentu; ar komersanta atbildīgās amatpersonas parakstu apstiprinātu izmantojamo vietu plānu.

Mainoties informācijai, kas norādīta iesniegumā  licences saņemšanai vai tam pievienotajos dokumentos, komersanta pienākums ir par to informēt Valsts ieņēmumu dienestu un iesniegt izmaiņas apliecinošu dokumentu kopijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas