E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9534
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ar sūdzību par mērnieka darbību jāvēršas sertificēšanas institūcijā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. maijā, 2016
Anita

Vai mērnieks ir tiesīgs izdarīt (slepenus) mērīšanas darbības privātīpašumā, proti, manā gadījumā mērnieks sastādīja „Iespējamās zemes nomas teritorijas shēmu” trešās personas labā, bez saskaņošanās ar zemes īpašnieku un izpildot trešās personas lūgumu? Vai šī rīcība atbilst tiesību normām un mērnieku ētikas kodeksa noteikumiem?

A
atbild:
12. maijā, 2016
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Ja radušās sūdzības par sertificētu mērnieku profesionālo darbību, ar tām jāvēršas tajā sertificēšanas institūcijā, kur konkrētajam mērniekam izsniegts sertifikāts zemes kadastrālās uzmērīšanas darbu veikšanai, kas noteikts MK noteikumu Nr. 1011 „Personu sertificēšanas un sertificēto personu uzraudzības kārtība ģeodēzijā, zemes ierīcībā un zemes kadastrālajā uzmērīšanā” 48. punktā.

Pastāv divi sertifikācijas centri: LMB Sertifikācijas centrs un SIA „Mācību un konsultāciju centrs ABC”. Iegūt visu informāciju par mērniecības darbu veikšanu, kā arī sertificēto personu sarakstiem var Valsts zemes dienesta mājaslapā, izvēloties sadaļu „Kur var iepazīties ar sertificēto mērnieku sarakstu?”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas