E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9529
Lasīšanai: 2 minūtes

Strīds jārisina tiesā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. maijā, 2016
Edgars

Kas atceļ likumam neatbilstošus biedrības statūtus? 2014. gadā Uzņēmumu reģistrs apstiprināja DKS "VEF-Baloži" statūtus, kas nepamatoti paplašina DKS pilnvaras un veicina konfliktus ar Medemciema iedzīvotājiem, kuri nav DKS biedri. Tiesu ieskats ir tāds, ka DKS pilnvaras nosaka statūti. Tā kā minētās DKS statūti acīmredzami neatbilst Kooperatīvo sabiedrību likumam, lūdzu Uzņēmumu reģistram, lai minēto statūtu reģistrāciju anulē. Funkciju izpildes departamenta vadītāja R. Gorbunova-Meisīte šī gada 26. aprīlī paskaidroja, ka statūtu anulēšana nav UR funkcijās. Kādas iestādes funkcijās tas būtu?

A
atbild:
12. maijā, 2016
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Kooperatīvo sabiedrību statūtos norādāmajiem darbības mērķiem ir tikai deklaratīvs raksturs. Kooperatīvo sabiedrību statūti ir privāts dokuments, kas ir saistošs personām, kas ir saistītas ar kooperatīvo sabiedrību, vai personām, kuras vēlas iestāties kooperatīvajā sabiedrībā. Citām personām kooperatīvo sabiedrību statūti nav saistoši.

Uzņēmumu reģistram nav tiesību anulēt Kooperatīvo sabiedrību likumam atbilstošus statūtus. Uzņēmumu reģistram nav tiesību izšķirt privāttiesiskus strīdus. Strīdi ir izskatāmi vispārējās jurisdikcijas tiesā civilprocesuālā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas