E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9498
Lasīšanai: 2 minūtes
9
9

Kriminālatbildība iestājas arī par septiņiem stādiem

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. maijā, 2016
Emils

Labdien! Lūdzu paskaidrojiet, kad ir iespējams pieprasīt kriminālatbildību, kas uzrādīta Krimināllikuma 256. pantā (Narkotiskās vielas saturošu augu neatļauta sēšana un audzēšana) un kad iespējams uzrādīt kriminālatbildību, kas noteikta Krimināllikuma 253. pantā (Narkotisko un psihotropo vielu neatļauta izgatavošana, iegādāšanās, glabāšana...), ja dzīvoklī audzēju 7 marihuānas stādus savām vajadzībām. Paldies!

A
atbild:
06. maijā, 2016
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Ja dzīvoklī audzējat septiņus vai 70 stādus savām personiskajām vajadzībām, tad attiecīgi ir Krimināllikuma (KL)  256. panta “Narkotiskās vielas saturošu augu neatļauta sēšana un audzēšana” pirmā vai otrā daļa (jo mūsu valstī ar šāda veida dārzniecību nodarboties nav atļauts):

“(1) Par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

(2) Par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu lielās platībās, vai ja to izdarījusi organizēta grupa, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.”

Ja savām vajadzībām izaudzēto produkciju pārstrādāsiet lietošanai, tad būs 253. pants.

Protams, par jebkuru noziedzīgu nodarījumu lemj tiesa, ņemot vērā visus apstākļus, par kuriem jautājumā nav izklāstīts, taču jāņem vērā - bez kriminālatbildības laikam gan neiztiksiet, jo šādi “hobiji” agrāk vai vēlāk tiek atklāti.

Labs saturs
9
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas