E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9470
Lasīšanai: 2 minūtes

Cedētu parādu piedzen jaunais kreditors

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. aprīlī, 2016
Juris

Labdien! Man ir jautājums par “Sergel” piedziņas kompāniju, man pie “Sergel” ir saglabājies vēl viens parāds par “Tele2” neapmaksātām saistībām. Esmu dzirdējis, ka parasti, ja netiek maksāts parāds, piedziņas kompānijas nodod atpakaļ lietu, bet, sazinoties ar “Tele2”, viņu atbilde ir, ka lietu nepārņem atpakaļ. Sakiet, vai “Sergel” var iesniegt prasību tiesā par parāda piedziņu, ja ar “Sergel” es neesmu noslēdzis parakstītu vienošanos? Zinu, ka parādi ir jānomaksā, bet vai tad nav iespēja maksāt pa tiešo “Tele2”?

A
atbild:
27. aprīlī, 2016

Visticamāk, Jūsu parādu “Tele 2” ir cedējusi parādu piedziņas kompānijai “Sergel”. Tas nozīmē, ka “Sergel” ir pilntiesīgs kreditors, var vērsties tiesā un prasīt parāda piedziņu.

Ja “Tele 2” ir nevis cedējusi Jūsu parādu, bet pilnvarojusi “Sergel” veikt visas procesuālās darbības, kas saistītas ar parāda atgūšanu, arī šādā gadījumā “Sergel” var vērsties tiesā un prasīt parāda piedziņu. Taču šādā gadījumā Jums pastāv iespēja vērsties pie “Tele 2” un mēģināt ar viņiem vienoties, ka parādu maksājat pa tiešo viņiem. Tas gan Jūs neatbrīvos no piedziņas izdevumu apmaksas “Sergel”.

Jums var ieteikt noskaidrot “Tele 2”, vai parāds ir cedēts, vai ar piedziņas kompāniju “Sergel” ir noslēgts pilnvarojuma līgums par parāda piedziņu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas