E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9460
Lasīšanai: 2 minūtes

Parādsaistību gadījumā nav lieguma personai izbraukt no valsts

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. aprīlī, 2016
Ivars

Labdien. Ir sekojoša situācija. Pagājušogad aprīlī es devos strādāt ārpus LV, kopš tā brīža neesmu LV bijis. Pa to laiku bijusī sieva iesniedza tiesā iesniegumu uz šķiršanos un alimentiem, un tiesa pieņēma par labu viņai, jo nebiju uz tiesu ieradies. Tagad ir arī alimentu parāds un nenomaksāti tiesas izdevumi 330 eiro vērtībā. Tad sanāk, ka tagad esmu valstij parādā? Un vai tā summa var augt, ja nenomaksāju noteiktajā termiņā? Un pats galvenais, vai man var liegt izbraukt no valsts, ja tas sods nav samaksāts? Paldies.

A
atbild:
27. aprīlī, 2016

Jautājumā aprakstītais vedina domāt, ka ir pieņemts tiesas nolēmums par ikmēneša uzturlīdzekļu piedziņu no Jums. Tagad, visticamāk, iztiesātā lieta atrodas pie zvērināta tiesu izpildītāja un Jums ir jāmaksā sprieduma izpildes izdevumi saskaņā ar Civilprocesa likuma noteikumiem un Ministru kabineta noteikumiem Nr. 451 "Noteikumi par zvērinātu tiesu izpildītāju amata atlīdzības taksēm".

Ja Jūs neko nemaksāsiet, augs gan uzturlīdzekļu parāds, gan sprieduma izpildes izdevumi. Jums vislabāk būtu sazināties ar tiesu izpildītāju un vienoties par parāda apmaksas kārtību.

Parādsaistības nav par iemeslu tam, lai stātos spēkā aizliegums izbraukt no valsts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 58 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas