E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9402
Lasīšanai: 2 minūtes
6
6

Būvkomersantu reģistrā nav jāreģistrējas, ja veic būvlaukumu sagatavošanu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. aprīlī, 2016
Evita

Vēlos uzzināt, ja mikrouzņēmums nodarbojas ar palīgceltniecības pakalpojumu sniegšanu (kas atbilst NACE kods: 43.12 definējumam – būvlaukuma sagatavošana). Vai šajā gadījumā ir jāpieņem darbā sertificēts būvdarbu vadītājs un jāreģistrējas būvkomersantu reģistrā? Kādus atbilstoši NACE kodam mazkvalificētus celtniecības darbus firma var veikt definējumam – būvlaukuma sagatavošana? Vai šajā gadījumā ir jāpieņem darbā, nereģistrējoties būvkomersantu reģistrā? Būvniecības darbi ir materiālu kraušana, būvniecības atkritumu kraušana, tīrīšana pēc remonta un demontāžas, melnzemes līdzināšana, nelielu tranšeju rakšana ar lāpstu, materiālu pienešana u.tml.

A
atbild:
22. aprīlī, 2016

Saskaņā ar Ministru kabineta 19.08.2014. noteikumu Nr. 500 “Vispārīgie būvnoteikumi” (turpmāk – VBN) 2.9. apakšpunktu būvlaukums ir atbilstoši būvniecības dokumentācijai dabā norobežota vai nosacīta būvdarbu veikšanai nepieciešama teritorija, kurā notiks vai notiek būvdarbi ar tajā esošo nepieciešamo aprīkojumu. Savukārt VBN 101. apakšpunkts nosaka, ka būvlaukuma sagatavošanas darbu kontrole pirms būvdarbu uzsākšanas ir atbildīgā būvdarbu vadītāja pienākums.

Ņemot vērā Jūsu vēstulē minēto būvlaukumā veicamo darbu veidus, Jūsu uzņēmumam nav nepieciešama reģistrācija būvkomersantu reģistrā, tomēr šādus darbus būvlaukuma sagatavošanā varat veikt tikai atbildīgā būvdarbu vadītāja uzraudzībā.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas