E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9323
Lasīšanai: 3 minūtes

Ar suni var atrasties zaļajā zonā, ja to neliedz pašvaldības saistošie noteikumi

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. aprīlī, 2016
Sabine

Sveiki. Lasot Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs, kā arī suņa apmācībai, ievēroju 13. punktu, kurā teikts, ka "Pilsētās un ciemos ārpus norobežotās teritorijas suns bez pavadas var atrasties zaļajā zonā un mežā (izņemot vietējo pašvaldību noteiktās vietas, kur saskaņā ar vietējo pašvaldību saistošajiem noteikumiem tas ir aizliegts) pastaigas laikā īpašnieka vai turētāja uzraudzībā un redzeslokā tādā attālumā, kādā īpašnieks vai turētājs spēj kontrolēt dzīvnieka rīcību”. Gribēju noskaidrot, kas skaitās par zaļo zonu un vai tas nozīmē, ka es beidzot varu pavadīt laiku parkā ar savu suni, spēlējoties ar mantiņām un trenējoties ar suņa apmācību, jo veltu tam daudz laika?

A
atbild:
08. aprīlī, 2016
Zemkopības ministrija
Inga Kronenberga, Veterinārā un pārtikas departamenta Dzīvnieku tirdzniecības, labturības un barības nodaļas vadītāja vietniece

Ministru kabineta 2006. gada 4. aprīļa noteikumu Nr. 266 “Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs, kā arī suņa apmācībai” 13. punkts nosaka, ka pilsētās un ciemos ārpus norobežotās teritorijas suns bez pavadas var atrasties zaļajā zonā un mežā (izņemot vietējo pašvaldību noteiktās vietas, kur saskaņā ar vietējo pašvaldību saistošajiem noteikumiem tas ir aizliegts) pastaigas laikā īpašnieka vai turētāja uzraudzībā un redzeslokā tādā attālumā, kādā īpašnieks vai turētājs spēj kontrolēt dzīvnieka rīcību.

Zaļā zona ir sabiedrības ērtībām, veselības un estētiskuma labā ar zālienu vai stādījumiem apaudzēta un kopta teritorija. Zaļās zonas izveido gan iekšpilsētā (parki, skvēri), gan ārpilsētā (mežaparki), lai mazinātu vai kompensētu pilsētas negatīvo ietekmi uz vidi. Vietējās pašvaldības vietas (parkus, skvērus utt.), kur nedrīkst uzturēties ar suni, nosaka ar saviem saistošajiem noteikumiem. Ja šāda aizlieguma nav, tad suns tur var uzturēties.

Lai nepiedzīvotu nepatīkamus mirkļus, lūdzam Jūs iepazīties ar savas pašvaldības saistošajiem noteikumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas