E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9297
Lasīšanai: 2 minūtes

Arī juridiskai personai ir iespēja tikties ar valsts amatpersonu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. aprīlī, 2016
sandris

Labdien. 1. Kurš likums regulē juridiskas personas iesniegumu valsts iestādei? 2. Kas regulē juridiskas personas iespēju uz tikšanos ar amatpersonām? Amatpersonu pieņemšana attiecas uz fiziskām personām? Paldies jau iepriekš par atbildi!

A
atbild:
08. aprīlī, 2016
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Kārtību, kādā juridiska persona iesniedz iesniegumu valsts iestādei un tā sniedz atbildi, noteic Iesniegumu likums. Šis pats likums nosaka kārtību, kādā iestāde pieņem apmeklētājus, skatiet Iesniegumu likuma 8. pantu.

Valsts kancelejā norāda: lai veicinātu privātpersonu līdzdalību valsts pārvaldē, saskaņā ar šo likumu iestādēm jānodrošina, ka tās ir pieejamas apmeklētājiem. Valsts pārvaldes iekārtas likums nosaka, ka privātpersona ir fiziskā persona, privāto tiesību juridiskā persona vai šādu personu apvienība. Tas nozīmē, ka uz apmeklētāju pieņemšanu var pieteikties gan fiziskas, gan juridiskas personas.

Ja privātpersona ir iepriekš pieteikusies un norādījusi risināmo jautājumu, iestādes amatpersona to pieņem atbilstoši iestādes un savai kompetencei. Tāpat iestāde nodrošina, ka apmeklētāji šādā kārtībā tiek pieņemti periodiski.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas