E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9216
Lasīšanai: 2 minūtes

Piepūšamās atrakcijas lielveikalā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. martā, 2016
INGA

Labdien, vēlos atvērt piepūšamo atrakciju un Annels ražoto konstrukciju telpu t/c telpās. Esmu jau pieteikusies bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju reģistrā. Šodien man uzstādīs iekārtas metinātāju firma. Paši mēs viņu apšūsim ar PVC materiāliem. Mani uztrauc jautājums par telpas nodošanu ekspluatācijā un citi dokumenti, kas vajadzīgi, lai atvērtu šādu vietu. Bērnu vecums līdz 7 gadi, daļu pieskata vecāki savā uzraudzībā, daļu zāles administrators, bet tā nav aukle. Tas būs maksas pakalpojums, kur vecāki ejot iepirkties varēs atstāt rotaļāties manās atrakcijās (piepūšamajās) un rotaļu laukumā (tā ir tā konstrukcija). Ar ko sākt un kur meklēt padomu? Noslēgts ar t/c līgums un telpas nodotas rotaļu laukuma ierīkošanai.

A
atbild:
21. martā, 2016
Laura Studente
LV portālam

Jums būtu jānoskaidro, vai tirdzniecības centra telpas, kur paredzēts ierīkot atrakcijas, ir tam piemērotas. Tāpēc pareizākais sākotnēji būtu apmeklēt savas pašvaldības būvvaldes speciālistus, kas, izvērtējot konkrēto situāciju, atrašanās vietu, telpu funkciju u.tml., varētu sniegt konsultācijas un atļaujas. Tā kā izklaides centrs ir paredzēts telpās, tad jāvērtē, kāds šobrīd ir konkrēto telpu izmantošanas veids, jo normatīvo aktu regulējums paredz, ka telpas drīkst izmantot tikai atbilstoši to paredzētajai funkcijai.

Tāpat ir arī jārūpējas par iegādāto ierīču drošību un atbilstību. Par to, vai iegādātais inventārs ir piemērots, skaidrojumu varēs sniegt Veselības inspekcija. Šeit pieejams e-pakalpojums, kas sniedz skaidrojumu profesionāļiem par normatīvo aktu prasību izpildi.

Arī LV portālam ir bijuši vairāki raksti un skaidrojumi par līdzīgām tēmām, kas skar bērnu rotaļu centra vai atrakciju parka izveidi. Tie pievienoti saistītajos rakstos un var palīdzēt orientēties.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas