E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8990
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Ierakstot mācību stundu, jāsaņem atļauja no vecākiem

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. februārī, 2016
Janis

Labdien. Vai pamatskolas skolotājs drīkst veikt savu vadīto stundu audio/video ierakstu, lai vēlāk to izmantotu sava darba uzlabošanai? Vai, piemēram, tikai audio ierakstu. Vai skolnieki par to jāinformē?

A
atbild:
07. martā, 2016

Fizisko personu datu aizsardzības likuma 7.pants noteic, ka personas datu apstrāde ir atļauta tikai tad, ja likumā nav noteikts citādi un ja ir vismaz viens no šādiem nosacījumiem:

1) ir datu subjekta piekrišana,

2) datu apstrāde izriet no datu subjekta līgumsaistībām vai, ievērojot datu subjekta lūgumu, datu apstrāde nepieciešama, lai noslēgtu attiecīgu līgumu,

3) datu apstrāde nepieciešama pārzinim likumā noteikto pienākumu veikšanai,

4) datu apstrāde nepieciešama, lai aizsargātu datu subjekta vitāli svarīgas intereses, tajā skaitā dzīvību un veselību,

5) datu apstrāde nepieciešama, lai nodrošinātu sabiedrības interešu ievērošanu vai realizētu publiskās varas uzdevumus, kuru veikšanai personas dati ir nodoti pārzinim vai pārraidīti trešajai personai,

6) datu apstrāde ir nepieciešama, lai, ievērojot datu subjekta pamattiesības un brīvības, realizētu pārziņa vai tās trešās personas likumiskās intereses, kurai personas dati atklāti.

Jautājumā ietvertā informācija liecina, ka vienīgais iespējamais tiesiskais pamats audioieraksta vai videonovērošanas veikšanai ar audioierakstu vai bez tā mācību stundās saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likuma 7.pantu ir datu subjekta piekrišana.

Tādējādi skolotājam pirms personas datu apstrādes (videonovērošanas/audioieraksta) uzsākšanas ir jāiegūst rakstiska piekrišana no to skolēnu vecākiem vai aizbildņiem, kuru personas datu apstrāde tiks veikta, kā arī jāsniedz visa Fizisko personu datu aizsardzības likuma 8.panta pirmajā daļā minētā informācija (gan skolēniem, gan skolēnu vecākiem vai aizbildņiem).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 48 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas