E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8966
Lasīšanai: 2 minūtes

Ātro kredītu parāds

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. februārī, 2016
Silvija

Labdien! Mana situācija - man ir 2 kredīti, kuri nodoti piedziņas uzņēmumam, kuri brīdina, ka sniegs tiesā. Mana pensija 200 eiro, citu ienākumu nav, tuvinieku nav (miruši). Vai var tiesas ceļā noņemt kādu summu (kā mani brīdina piedziņas uzņ)? Uz kāda likuma pamata? Vai var nobloķēt bankas kontu, atstājot mani bez iztikas līdzekļiem?

A
atbild:
24. februārī, 2016
Laura Studente
LV portālam

Parādu piedziņas uzņēmumam ir tiesības parādnieku brīdināt par iespējamu tiesvedību, tomēr nereti piedzinēji patērētājus iebiedē ar apgalvojumiem, kas var arī neatbilst patiesībai.

Civilprocesa likuma 594.pants paredz, ka parādniekam ir tiesības uz darba samaksu un tai pielīdzinātajiem maksājumiem  (šajā gadījumā arī pensiju) vienas minimālās mēneša darba algas apmērā (360 eiro).

Tātad, ja saņemat pensiju 200 eiro apmērā un citu ienākumu nav, tad no šīs pensijas tiesu izpildītājs neko piedzīt nevarēs un jūs šos līdzekļus saglabāsiet, jo tie nepārsniedz likumā noteiktos 360 eiro.

Par iespējamiem risinājumiem ar ātro kredītu parādiem lasiet LV portāla skaidrojumā „Parādu ārpustiesas piedziņa – uzmanīgi ar vienošanām, ko paraksta!”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas