E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8963
Lasīšanai: 3 minūtes

Maznodrošinātiem iedzīvotājiem ir tiesības uz sociālo palīdzību

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. februārī, 2016
Inese

Labdien, esmu viena ar diviem dēliem, vienam 8 un otram 18 gadi. No vīra esmu šķīrusies pēc pusgada klapatām, pagājušo mēnesi saņēmu no Uzturlīdzekļu garantiju fonda pirmo naudiņu 59,23 eur. Dzīvojam mēs īrētā dzīvoklī, kur par īri man sanāk samaksāt pāri 300 eur, mani ienākumi ir 641 un papīra, vēl atņemot nodokļus sanāk uz 500 eur. Samaksājot visus maksājumus, mums dzīvošanai paliek ap 200 eur....Knapi galus velku kopā. Uzzināju, ka ir iespēja saņemt no valsts kādu palīdzību. Ja tas ir iespējams, tad kur man vērsties un ko vajag iesniegt? Deklarējušies Rīgā esam vairāk kā gadu.

A
atbild:
12. februārī, 2016
Lidija Dārziņa
LV portāls

Valsts ar likumu ir noteikusi, ka iedzīvotājiem, kuriem ir nepietiekami ienākumi, ir tiesības uz sociālo palīdzību, ko nodrošina pašvaldība. Jums jāvēršas pašvaldības sociālajā dienestā, kurš piešķir pabalstus, ja cilvēka materiālā situācija atbilst trūcīgā vai maznodrošinātā statusam. Pašvaldības sociālajā dienestā būs jāiesniedz iztikas līdzekļu deklarācija.

Ģimene atzīstama par trūcīgu, ja tās vidējie ienākumi katram ģimenes loceklim mēnesī pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 128,06 eiro. Jūsu ģimene neatbilst šim nosacījumam. Taču uz atbalstu ir tiesības arī maznodrošinātajiem, maznodrošinātā statusa saņemšanai ienākumu līmenis ir augstāks – Rīgā tas ir 320 eiro vienam cilvēkam.

Par maznodrošinātā statusu, noteikumiem un pieejamo palīdzību varat izlasīt Rīgas domes Labklājības departamenta informācijā Maznodrošinātā statuss.

Zvanot pa Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055, Rīgas iedzīvotāji var saņemt informāciju par sociālo palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem galvaspilsētā.

Bezmaksas informatīvā tālruņa darba laiki: pirmdienās, otrdienās, trešdienās, ceturtdienās un piektdienās no plkst. 9.00 līdz 17.00. Piektdienās no plkst.9.00 līdz 16.00.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 90 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas