E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8934
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Dabas aizsardzībai var dibināt biedrību vai nodibinājumu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. februārī, 2016
Egija

Labdien! Es vēlos dibināt bezpeļņas organizāciju, kas ir saistīta ar dabas aizsardzību. Vēlos sniegt ieguldījumu savas pilsētas un valsts labklājībai. Palīdzēt vienot cilvēkus kopīga mērķa sasniegšanai, kas ir tīrāka Latvija. Pagaidām viss ir idejas līmenī, bet mani nomoka jautājums par bezpeļņas organizāciju. Saitē likumi.lv skatos, ka šāda tipa organizācijas likumdošana vairs nav spēkā un izjutu apjukumu. Kā tad īsti šādu sabiedrību/organizāciju noformēt?

A
atbild:
11. februārī, 2016
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Savas idejas īstenošanai Jums jādibina nevalstiska organizācija – biedrība vai nodibinājums. Biedrība ir brīvprātīga personu apvienība, kas nodibināta, lai sasniegtu statūtos noteikto mērķi, kam nav peļņas gūšanas rakstura. Nodibinājums, arī fonds, ir mantas kopums, kurš nodalīts dibinātāja noteiktā mērķa sasniegšanai, kam nav peļņas gūšanas rakstura.

Biedrību un nodibinājumu darbības pamatprincipus, organizatorisko struktūru, likvidāciju un reorganizāciju regulē Biedrību un nodibinājumu likums. Praktisku informāciju varat iegūt arī skaidrojumā „Kā nodibināt biedrību”.

Labs saturs
saistītie raksti
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas