E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8904
Lasīšanai: 2 minūtes
1
9
1
9

Nazis ir pieskaitāms pie aukstajiem ieročiem

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. februārī, 2016
Dzintars

Labdien! Vai Latvijā ir kādi ierobežojumi nažu glabāšanai un pārnēsāšanai? Vai kāda tipa naži (atkarībā no garuma vai citas specifikācijas) ir pielīdzināmi ieročiem?

A
atbild:
09. februārī, 2016
Valsts policija
Ilze Jurēvica, Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likumā paskaidrots, ka aukstais ierocis ir priekšmets, kam piemīt ieroča pazīmes un kas paredzēts bojājumu nodarīšanai, izmantojot cilvēka muskuļu spēku vai speciālus mehānismus. Tātad nazis pieskaitāms pie aukstajiem ieročiem.

Likuma 9.panta 1.daļas 3.punktā paskaidrots, ka fiziskajām personām aizliegts nēsāt tādus aukstos ieročus, kas īpaši paredzēti miesas bojājumu nodarīšanai, izņemot medniekiem, zvejniekiem un makšķerniekiem paredzētos aukstos ieročus - medībās, zvejā un makšķerēšanā; sportistiem attiecīgajam sporta veidam paredzētos aukstos ieročus - sacensībās vai treniņos; aukstos ieročus, ko izmanto kultūras pasākumu dalībnieki izrādēs, parādēs un citos kultūras pasākumos.
Citos gadījumos auksto ieroču pārnēsāšana ir pretlikumīga. (Skat. Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa  181.panta 2.daļu.)

Labs saturs
9
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas