E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8884
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Reģistri
2
2

Nav liegts deklarēties saimniecības ēkā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. februārī, 2016
Artūrs

Labdien. Vēlos noskaidrot, vai ir iespējams deklarēt savu dzīvesvietu ēkā, kurai ir saimniecības ēkas statuss? Kādi riski (t.sk. iedzīvotājiem) var rasties, mainot ēkas izmantošanas veidu no dzīvojamā māja uz saimniecības māja? Ēka atrodas Jūrmalā. Paldies par Jūsu atbildi.

A
atbild:
04. februārī, 2016
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Dzīvesvietu var deklarēt nekustamajā īpašumā, kuram piešķirta adrese, neatkarīgi no ēkas statusa. Šobrīd normatīvie akti pieļauj dzīvesvietu deklarēt adresē, kurā nav nevienas ēkas vai ir dzīvošanai nepiemērotas ēkas.

Dzīvesvietas deklarēšanas jēga ir nodrošināt, lai persona būtu sasniedzama tiesiskajās attiecībās ar valsti. Jāņem vērā, ka uz deklarēto adresi gan valsts, gan pašvaldību iestādes sūta informāciju, kā to paredz Paziņošanas likuma 4.pants. Plašāks skaidrojums rakstā „Dzīvot deklarētajā dzīvesvietā ir paša interesēs”.

Valsts sekretāru sanāksmē ir izsludināti grozījumi Dzīvesvietas deklarēšanas likumā, kuru pieņemšanas gadījumā nākotnē būtu ierobežojumi dzīvesvietas deklarēšanā īpašumā, kurā nav dzīvošanai piemērotas ēkas. Likumprojekts paredz, ka turpmāk persona varēs deklarēt dzīvesvietu tikai Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā reģistrētās dzīvojamās ēkās un dzīvojamās telpu grupās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas