E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8876
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesu izpildītājam par apgādībā esošām personām ir jāpaziņo

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. februārī, 2016
Einārs

Sveiki! Man ir vairākas parādu piedziņas lietas, trīs tiesu izpildītāji un bloķēts konts, no kura varu noņemt tikai 370 eiro. Darba devējs, kad pārskaita daļu manas algas tiesu izpildītājiem, viņš man pārsūta 435 eiro, es saprotu, ka 370 ir iztikas minimums un 65 ir apgādājamā bērna nauda, kuru nevar aiztikt. Man ir jautājums, kāpēc es varu noņemt tikai 370 eiro no konta, bet atlikušos 65 eiro paņem tiesu izpildītājs?

A
atbild:
05. februārī, 2016
Zaida Kalniņa
LV portāls

Veicot ieturējumus no parādnieka darba samaksas un tai pielīdzinātajiem maksājumiem, darba devējs ietur 30%, saglabājot parādniekam darba samaksu un tai pielīdzinātos maksājumus minimālās mēneša darba algas apmērā, tas ir 370 eiro, un saglabājot uz katru apgādībā esošo nepilngadīgo bērnu līdzekļus valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērā, tas ir 64,03 eiro. Par apgādībā esošu bērnu tiek uzskatīts tāds nepilngadīgs bērns, kas ir norādīts parādnieka  algas nodokļu grāmatiņā VID.

Jāņem vērā, ka tiesu izpildītājam nav piekļuves datu bāzēm, kurās tas redz, vai un cik personu ir Jūsu apgādībā. Šī informācija ir tiesu izpildītājam jāpaziņo, rakstot iesniegumu un iesniedzot kopā ar apliecinājumu no VID par apgādībā esošo personu esamību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas