E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8844
Lasīšanai: 3 minūtes
20
20

Mācības par ugunsdzēsēju

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. janvārī, 2016
Natalija

Labdien, atradu informāciju, ka, lai izmācītos par ugunsdzēsēju-glābēju Latvijā ir tikai 3 iestādes - Saldū un divas Rīgā. Nevarēju nekur atrast informāciju, ar ko atšķiras šīs iestādes (par ugunsdzēsējiem runājot), izņemot tikai to, ka Saldū var iestāties uzreiz pēc pamatskolas, bet citās pēc vidusskolas. Vai beidzot ugunsdzēsēju kursus, visās iestādēs būs vienāds diploms? Kur tas āķis, ka Saldū var iestāties uzreiz pēc pamatskolas? Vai nevajadzēs pēc pabeigšanas tāpat iet uz Rīgu mācīties?

A
atbild:
02. februārī, 2016
Laura Studente
LV portālam

Atšķirība ir profesionālajā izglītības veidā, ko iegūst audzēknis. Saldus tehnikums piedāvā apgūt programmu „Ugunsdrošība un ugunsdzēsība” un iegūt diplomu par profesionālo vidējo izglītību ar kvalifikāciju 3. līmenī – ugunsdzēsējs glābējs. Tā kā profesionālā vidējā izglītība apgūstama pēc pamatizglītības ieguves, tad mācības norit četru gadu garumā. Kvalifikācija 3. līmenī nozīmē to, ka darbinieks ir spējīgs veikt noteiktus izpildītāja pienākumus, kuros ietilpst arī izpildāmā darba plānošana un organizēšana. Tas nozīmē, ka šī izglītība ir pietiekama, lai veiktu ugunsdzēsēja glābēja darbu un var būt izvēle gadījumā, ja vēl nav iegūta vidējā izglītība, jo sniegs iespēju gan iegūt vidējās izglītības diplomu, gan profesionālo kvalifikāciju.

Gadījumā ja vidusskolas izglītība jau ir iegūta, tad, lai varētu strādāt par ugunsdzēsēju-glābēju, ir nepieciešams iziet Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā profesionālās tālākizglītības programmu „Ugunsdrošība un ugunsdzēsība” 960 stundu apmērā. Šī programma ir paredzēta tiem, kam ir vidusskolas beigšanas atestāts, kas ir vecumā no 18-40 gadiem un kas ugunsdzēsību vēlas apgūt tālākizglītības veidā.

Savukārt Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledža piedāvā apgūt programmu „Ugunsdrošība un ugunsdzēsība” un iegūt pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības diplomu, iegūstot ugunsdrošības un civilās aizsardzības tehniķa diplomu, un studijas ir 3 gadus ilgas. Šī augstākā izglītība garantē spējas veikt sarežģītu izpildītāja darbu, kā arī organizēt un vadīt citu speciālistu darbu.

Labs saturs
20
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 56 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas