E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8789
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Iespējams nodibināt atsevišķu aizgādību

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. janvārī, 2016
vizbuliite

Sveiki. Es ar bērna tēvu esmu šķīrusies jau 6 mēn. It kā likās, ka viss ir labi, nācu viņam pretī, neliedzu tikties ar bērnu, kad vēlējās, varēja ņemt, bet tagad bez manas ziņas viņš viņu ir deklarējis savā dzīvesvietā, līdz ar to mēs esam zaudējuši savu rindu uz dārziņu un viņš nav pieteicis viņu dārziņā savā novadā. Kā man rīkoties, lai viņš uz savu galvu nevarētu rīkoties, jo bērns dzīvo pie manis un es par viņu gādāju. Vēlos pieteikt saskarsmes tiesības, bet šeit nevaru atrast, kur un kā to izdarīt.

A
atbild:
21. janvārī, 2016
Edīte Brikmane
LV portāls

Uz vecāku savstarpējas vienošanās pamata vai uz tiesas sprieduma pamata var tikt nodibināta viena vecāka atsevišķa aizgādība. Tas nozīmē, ka par bērna dzīvē būtiskiem jautājumiem ir tiesības lemt vienam vecākam, nejautājot otra vecāka viedokli, piemēram, par izglītību, veselības jautājumiem, dzīvesvietas maiņu u.tml. Viena vecāka atsevišķas aizgādības nodibināšana nenozīmē, ka otra vecāka aizgādības tiesības izbeidzas. Šādā gadījumā bērna tēvam joprojām ir pienākums maksāt uzturlīdzekļus un tiesības regulāri tikties ar bērnu.

Vairāk lasiet LV portāla skaidrojumā “Aizgādība: vecāku kopīgās un atsevišķās rūpes par bērnu”. Šeit atradīsiet informāciju arī par saskarsmes tiesību izmantošanas kārtības noteikšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas