E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8756
Lasīšanai: 2 minūtes

Bezdarbnieka pabalsts ar 30 gadu darba stāžu – 65% no iemaksu algas

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. janvārī, 2016
Andris

Kāds varētu būt mans bezdarbnieka pabalsts, ja darba stāžs ir virs 30 gadiem un darba alga bruto pēdējos 2 gadus ir 707 eiro?

A
atbild:
18. janvārī, 2016
Lidija Dārziņa
LV portāls

Bezdarbnieka pabalsta apmērs ir atkarīgs no apdrošināšanas stāža. Pabalstu aprēķina proporcionāli apdrošināšanas (darba) stāžam un atbilstoši ienākumiem, no kuriem tiek veiktas iemaksas bezdarba gadījumam. Ja apdrošināšanas (darba) stāžs ir 30 gadi un vairāk, pabalstu piešķir 65% apmērā no vidējās iemaksu algas.

Vidējo iemaksu algu aprēķina no iemaksu algas par 12 mēnešu periodu, šo periodu beidzot divus kalendāra mēnešus pirms mēneša, kurā iegūts bezdarbnieka statuss.

Pabalsta izmaksas ilgums ir 9 mēneši. Pirmos 3 mēnešus pabalstu maksā piešķirtajā apmērā; nākamos 3 mēnešus - 75% no piešķirtā pabalsta apmēra; pēdējos 3 mēnešus - 50% no piešķirtā pabalsta apmēra.

Vidējā iemaksu alga ir bruto alga, no kuras tiek maksātas valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas. Tātad aprēķinātais pabalsts varētu būt apmēram 460 eiro. Par pabalsta apmēru konkrētāk jāuzzina Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 48 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas