E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8405
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Neizmantotie atvaļinājumi kompensējami pilnā apmērā, ja darba attiecības izbeidz

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. novembrī, 2015
Antons Šams

Labdien! Ir jautājums, darbinieks grib aiziet prom no darba, par kādu periodu darba devējam vajag samaksāt darbiniekam kompensāciju par neizmantotu atvaļinājumu (strādāja no 2009.gada līdz 2015.gadam). Vai samaksāt par pēdējiem 2 gadiem, kā izriet no DL 31.panta, vai par visu periodu (par sešiem gadiem nevienu reizi nebija atvaļinājumā)?

A
atbild:
27. novembrī, 2015
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja darbinieks nav izmantojis ikgadējo darba devēja apmaksāto atvaļinājumu un ir izteicis rakstveidā vēlēšanos darba attiecības izbeigt – iesniedzis uzteikumu, tad kopš 2015.gada ir spēkā jauns regulējums, kas uzliek par pienākumu darba devējam galīgajā aprēķinā izmaksāt visu neizmantoto atvaļinājumu kompensāciju pilnā apmērā.

Šī kārtība ir noteikta Darba likuma 149.panta piektajā daļā: ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma atlīdzināšana naudā nav pieļaujama, izņemot gadījumus, kad darba tiesiskās attiecības tiek izbeigtas un darbinieks ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu nav izmantojis. Darba devējam ir pienākums izmaksāt atlīdzību par visu periodu, par kuru darbinieks nav izmantojis ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas