E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8388
Lasīšanai: 2 minūtes

Izsolē pārdodamais īpašums un uz to noslēgtie īres līgumi

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. novembrī, 2015
Viktors Pedčenko

Vai pirms izsoles var uzzināt, vai dzīvoklim ir apgrūtinājumi (īrnieki)? Ja var, kur to var izdarīt? Vai tiesu izpildītājam par to ir jāinformē?

A
atbild:
25. novembrī, 2015

Tiesu izpildītājs, nosūtot paziņojumu parādniekam par piedziņas vēršanu uz nekustamo īpašumu, uzliek par pienākumu paziņot tiesu izpildītājam, vai šim nekustamajam īpašumam ir saistoši kādi noslēgti īres līgumi. Proti, tas ir parādnieka pienākums par šo faktu informēt tiesu izpildītāju.

Savukārt izsoles pretendents, vēršoties pie tiesu izpildītāja, var uzzināt visu sev interesējošo informāciju, kas saistīta ar konkrēto nekustamo īpašumu, un tiesu izpildītāja pienākums pēc informācijas pieprasīšanas ir to sniegt. Tai skaitā par īres līgumiem.

Vienlīdz jāatzīst, ka praksē bieži pēc izsoles "parādās" fiktīvi slēgti īres līgumi ar atpakaļejošiem datumiem, lai aizkavētu jaunā īpašnieka ievešanu nekustamā īpašuma valdījumā. Neviens izsoles pretendents nav pasargāts no tā, ka pēkšņi tiesu izpildītājam parādnieks var iesniegt šādu fiktīvu īres līgumu. Tāpēc, pērkot pie tiesu izpildītāja izsolē nekustamo īpašumu, tam tiek noteikta piespiedu pārdošanas vērtība, kas ir zemāka nekā tirgus vērtība, jo pastāv iepriekšminētie riski.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas