E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8372
Lasīšanai: 2 minūtes

Nebanku kredīta pagarināšanas maksa

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. novembrī, 2015
A.

Labdien. Man ir jautājums par kredītsaistību izpildes juridiskajiem aspektiem. Esmu nokļuvusi ātro kredītu parādu jūgā un absurdā veidā par kredītu pagarināšanu jau esmu samaksājusi vairāk, nekā nelielās summas, ko aizņēmos. Sakiet, vai ir iespēja kādā veidā likt aizdevējam slēgt parādu, ja aizņemtā summa jau ir nomaksāta caur nelieliem ikmēneša maksājumiem, lai gan to mērķis teorētiski bija kredītu pagarināšana? Bet vai šādā gadījumā faktiskais notikušais apstāklis - parāda summas atmaksa - nevar tikt ieskaitīts? Paldies!

A
atbild:
27. novembrī, 2015
Laura Studente
LV portālam

Ātro kredītu termiņa pagarināšana ir tas veids, kādā nebanku kreditors pelna – tādējādi pat bezmaksas kredīts kļūst par maksas kredītu un pagarināšanas izmaksas kopējo parāda summu var padārdzināt pat vairākkārt. To arī var saukt par ātro kredītu „lamatām.” Summu, kas samaksāta, kredītus pagarinot, nevar izmantot, lai slēgtu parādu.

Jāsaka, ka no nākamā gada spēkā stājas jauni nosacījumi, kas patērētāju kredīta pagarināšanas maksu pielīdzinās nokavējumu procentiem, līgumsodam utt., nosakot, ka neviena ar kredītu saistītā izmaksa nevarēs pārsniegt 100% no sākotnējā kredīta summas. Tomēr šīs izmaiņas attieksies tikai uz kredītiem, kas izsniegti no 2016.gada 1.janvāra. Tātad Jūsu gadījumā nav iespējas summu par pagarināšanu izmantot, lai nosegtu kredītu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas