E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8357
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

No personiskās mantas pārdošanas nodokļi nav jāmaksā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. novembrī, 2015
Alīna

Labdien! Pašlaik esmu bērna kopšanas atvaļinājumā, sanāk iegādāties visādas bērnu lietas, pasūtīt sev internetā drēbes utt. Skaitos amatpersona, vai man ir tiesības pārdot drēbes, lietas, kuras vairs neder, ar internetbankas starpniecību? Meklējot informāciju internetā, diemžēl neko neatradu. Paldies!

A
atbild:
20. novembrī, 2015
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ar iedzīvotāju ienākuma nodokli apliekamajā ienākumā neietver un ar nodokli neapliek ienākumu no personiskā īpašuma (fiziskajai personai piederošām, personiskai lietošanai paredzētām kustamām lietām –apģērba un citām kustamām lietām) atsavināšanas. Tātad nodokļi nav jāmaksā, ja darījumi nav saistīti ar pārdevēja saimniecisko darbību (kad regulāri tiek iepirktas preces pārdošanai, lai gūtu atlīdzību).

Valsts amatpersonas deklarācijā norādāmā informācija noteikta likuma „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 24.pantā, un deklarācijas aizpildīšanas kārtība noteikta Ministru kabineta 2002.gada 22.oktobra noteikumos Nr.478 „Kārtība, kādā aizpildāmas, iesniedzamas, reģistrējamas un glabājamas valsts amatpersonu deklarācijas un aizpildāmi un iesniedzami valsts amatpersonu saraksti”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas