E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8353
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Tiesības uz apgādnieka zaudējuma pensiju Lielbritānijā vērtēs šajā valstī

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. novembrī, 2015
Antra

Vai varu saņemt apgādnieka zaudējuma pensiju meitai no UK, ja tēvs 7 gadus strādājis Anglijā, bet nebijām oficiāli sareģistrējušies?

A
atbild:
23. novembrī, 2015
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra
Daiga Kudiņa, Pensiju metodiskās vadības daļas vecākā eksperte

Saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) regulām sociālās drošības jomā katra ES dalībvalsts tiesības uz pensijām un pabalstiem nosaka saskaņā ar savas valsts nacionālajām tiesību normām. Līdz ar to tikai Lielbritānijas kompetentā iestāde var izvērtēt Jūsu tiesības uz šīs valsts apgādnieka zaudējuma pakalpojumiem.

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai (VSAA) ir zināms, ka apgādnieka zaudējuma pakalpojumi Lielbritānijā tiek piešķirti vīriešiem un sievietēm, kuriem miris laulātais vai civilpartneris, kuri bija maksājuši iemaksas. Tomēr vairāk informācijas par apgādnieka zaudējuma pakalpojumiem Lielbritānijā iespējams uzzināt Eiropas Komisijas interneta mājaslapā , kur, uzklikšķinot uz Lielbritānijas karodziņa, var iepazīties ar nosacījumiem apgādnieka zaudējuma pakalpojumu noteikšanai Lielbritānijā un iegūt plašāku informāciju par sev interesējošiem jautājumiem. Papildu informāciju par Lielbritānijas apgādnieka zaudējuma pakalpojumiem var iegūt arī interneta mājaslapā.

Kompetentā iestāde Lielbritānijā, kur var vērsties, lai uzzinātu par savām tiesībām uz apgādnieka zaudējuma pakalpojumiem šajā valstī ir:

Department for Work and Pensions
Bereavement and widows’ benefits
International Pension Centre
Tyneview Park
Newcastle-upon-Tyne
NE98 1BA
Tālr.: +44 (0)845 606 0265

Ja noskaidrojat, ka Jums ir tiesības uz kādu no Lielbritānijas apgādnieka zaudējuma pakalpojumiem, tad iesniegumu šim pakalpojumam var iesniegt arī ar VSAA starpniecību. VSAA, saņemot šo iesniegumu, to pārsūtīs Lielbritānijas kompetentajai iestādei izskatīšanai.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas