E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8342
Lasīšanai: 2 minūtes

Var palīdzēt pašvaldības policija

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. novembrī, 2015
Lauma

Mans bijušais draugs pēc attiecību beigšanas atsakās atstāt dzīvokli. Tas ir mans privatizētais 1istabu dzīvoklis. Nebijām precējušies, un nekad viņš nav bijis deklarēts tur. Cilvēks pārmērīgi lieto alkoholu un nekādi nevēlas risināt problēmu. Kādas ir manas tiesības un kā man viņu izlikt no dzīvokļa? Kādas ir viņa tiesības? Es strādāju viena un nevaru viena veikt maksājumus par sevi un nevēlamu cilvēku. Pret mani viņš izturas agresīvi un draud, ja aiztikšu viņa personīgās mantas.

A
atbild:
26. novembrī, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Jūsu minētajam cilvēkam nav nekāda pamata uzturēties Jums piederošā dzīvoklī. Lai atbrīvotos no nevēlamā iemītnieka, iepriekš viņu brīdinot, varat nomainīt dzīvokļa slēdzeni. Līdztekus iepakot viņa mantas ērti paņemamā veidā, nosakot konkrētu datumu un laiku, kad tās varēs saņemt (ja iemītnieks pats tās nebūs iepriekš savācis). Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš iesaka mantu nodošanas brīdī pieaicināt pašvaldības policiju, lai novērstu iespējamās pretenzijas par mantu piesavināšanos un nodarītiem materiāliem zaudējumiem.

Ja nevēlamais iemītnieks sāks uzlauzt durvis vai citādi agresīvi uzvesties, Jums būs pamats saukt talkā pašvaldības policiju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas