E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8336
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
1
1
1

MUN aprēķināšanai saimnieciskās darbības izdevumi netiek ņemti vērā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. novembrī, 2015
Laila

Labdien! Vai uz pašnodarbināto mikrouzņēmuma nodokļa maksātāju attiecas tie paši nosacījumi, kādi IIN maksātājiem - auto izdevumi uz saimniecisko darbību 50% apmērā un telefona un interneta izdevumi 70% apmērā? Paldies.

A
atbild:
26. novembrī, 2015

Mikrouzņēmumu nodokļa aprēķināšanai saimnieciskās darbības izdevumi netiek ņemti vērā, jo mikrouzņēmuma nodokļa objekts ir apgrozījums, tas ir saimnieciskās darbības ieņēmumi, no kuriem netiek atskaitīti izdevumi.

Tādējādi uz mikrouzņēmumu nodokļa maksātāju neattiecas īpašie nosacījumi auto izdevumu, telefona un interneta izdevumu noteikšanai, kā tas ir paredzēts iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājiem.

Mikrouzņēmumu nodokļa maksātājs, kas kārto grāmatvedību vienkāršā ieraksta sistēmā, ievērojot Ministru kabineta 2007.gada 20.marta noteikumus Nr.188 “Kārtībā, kādā individuālie komersanti, individuālie uzņēmumi, zemnieku un zvejnieku saimniecības, citas fiziskās personas, kas veic saimniecisko darbību, kārto grāmatvedību vienkāršā ieraksta sistēmā” (20.2 punkts), izdevumus, kas saistīti ar saimnieciskās darbības ieņēmumu gūšanu, uzskaita pilnā apmērā, bet tie netiek ņemti vērā, nosakot nodokļa objektu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas