E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8325
Lasīšanai: 2 minūtes

Atlaišanas pabalsts par nostrādāto laiku valsts pārvaldē maksājams vienreiz

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. novembrī, 2015
Dzintars

Labdien. Sākotnējā informācija par notikumu secību: amatpersonas, kura atrodas dienestā, amats tiek likvidēts. Pēc tam to ir paredzēts pārveidot par “civilo” amatu. Amatpersonai tiek piedāvāts turpināt darba tiesiskās attiecības tajā pašā iestādē jau civilā amatā, bet viņa atsakās. Saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 17.panta pirmo daļu ir jāizmaksā atvaļināšanas pabalsts. Jautājums: ja bijusī amatpersona pēc atvaļināšanas un pabalsta saņemšanas tomēr izsaka vēlēšanos no jauna iestāties darbā tajā pašā iestādē – vai pastāv kādi ierobežojumi no jauna pieteikšanās termiņā un vai tas kaut kādā veidā var atsaukties uz izmaksāto atvaļināšanas pabalstu. Otrs jautājums par darbā iestāšanās termiņu un saņemto atvaļināšanas pabalstu – vai ir kādi ierobežojumi, ja bijusī amatpersona iestājas darbā citā iestādē (piemēram, tās pašas ministrijas pakļautībā esošā iestādē vai citā valsts vai pašvaldības iestādē)?

A
atbild:
22. decembrī, 2015
Finanšu ministrija
Maija Straupmane, Komunikācijas departamenta direktora vietniece

Gadījumā ja amatpersona pēc atvaļināšanas no dienesta un atvaļināšanas pabalsta saņemšanas uzsāk darba attiecības no jauna tajā pašā vai citā valsts vai pašvaldības iestādē, tad jāņem vērā, ka no 2014.gada 1.janvāra, iezīmējot vienota valsts dienesta ideju, nostrādātais laiks visās valsts un pašvaldību iestādēs tiek uzskaitīts kopā.

Līdz ar to, ja šī amatpersona atkārtoti uzsāk darba attiecības no jauna tajā pašā vai turpina darba attiecības citā valsts vai pašvaldības iestādē, tad jāņem vērā, ka, ja ar šo amatpersonu nākotnē tiks izbeigtas darba attiecības un būs pamats atlaišanas pabalsta izmaksai, tad par tiem nostrādātajiem gadiem, par kuriem atlaišanas pabalsts savulaik jau ir ticis izmaksāts, otrreiz maksāt nedrīkst.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas